מה היא רפואה סינית? – מבוא


13 במאי 2010 | מאת: דר' (D.O.M) רויטל שבי

מה היא רפואה סינית? – מבוא

רפואה סינית היא שיטת טפול עתיקה המטפלת ומונעת מחלות ע"י איזון הגוף. ישנם בגוף 12 ערוצים שבהם זורמת האנרגיה והדם ובעצם כל חסימת האנרגיה גורמת לבעיה מסויימת. ישנם סוגים שונים של "סינדרומים" שיכולים לגרום לחסימת האנרגיה כגון: חסימה של צ'י (אנרגיה), דם, ליחה, קור, חום, רוח וכדומה.

ישנם שיטות טפול שונות ברפואה הסינית כגון:
חמשת האלמנטים, רפואה סינית עתיקה, שיטת 4 המחטים, ועוד.
השיטה המקובלת ביותר היא תורת האיברים -zang fu organs.
ברפואה הסינית מטפלים ע"י דקור, מוקסה, מכשור, טווינא, כוסות רוח, תזונה וצמחים.
מה ההבדל בין הרפואה הסינית לרפואות טבעיות אחרות?
ההבדל המהותי היא בצורת החשיבה.

1. הרפואה הסינית מטפלת באדם באופן אינדיווידואלי ולא במחלה, ז"א לכל אדם יכול להיות את המחלה המייחדת     אותו משאר האנשים.
2. הרפואה הסינית מתייחסת לסימפטומים כסובייקטיביים ולא כאובייקטיביים.
3. האבחון נעשה ע"י בדיקת הלשון והדופק. ע"פ הרפואה הסינית ישנם 28 סוגים שונים של דפקים שכל אחד מהם     מייצג סינדרום מסויים.

גם בלשון כל איבר מיוצג בצורה מסויימת.

4. האבחון קובע סינדרום מסויים, כמו חוסר אנרגיה בטחול, או חסימת אנרגיה בכבד, ולפי זה הטפול מותאם, כמו כן     התזונה והצמחים.
5. הטפול ברפואה הסינית הוא מהשורש ולא סימפטומלי. כמובן כשיש כאבים חזקים למשל אנו קודם מטפלים     סימפטומלי ואח"כ מהשורש. דומה ל-שמשהו טובע לא מלמדים אותו לשחות.
6. הטפול לא מצריך שינוי מהותי של האדם.
7. 85% מהאנשים מגיבים לרפואה סינית.
8. הטפול לא כואב.
9. הדיקור והצמחים יכולים להשתנות מידי שבוע- השינוי נקבע ע"י הדופק והלשון.

אין חפיפה בין רפואה סינית לרפואה קונבנציונלית. ז"א השם של המחלה לא משנה הרבה, חשוב האבחון של הדופק הלשון והסימפטומים של תשאול: (עשר השאלות)

1. אוזניים,עיניים, אף גרון וחזה.
2. בטן.
3. ראש.
4. עיכול.
5. שתייה ונוזלים.
6. מעיים.
7. שלפוחית השתן.
8. דפוסי השינה והאנרגיה.
9. זיעה.
10. כאב

מאפיינים רגשיים..
מאפייני סגנון חיים..
מאפיינים גניקולוגיים.

מערכת העיכול ע"פ הרפואה הסינית הוא בעצם גם בסיסה.
הצמחים הם טבעיים לחלוטין וללא תופעות לוואי.

ע"פ הרפואה הסינית הקיבה רק מקבלת את האוכל ואת עיקר העיכול עושה הטחול. לעומת הרפואה המערבית המאמינה שהקיבה אחראית לעכל את האוכל.
כשאנו אוכלים הקיבה שלנו מדומה לסיר, כל האוכל יורד לקיבה, והאש שמבשלת את האוכל והופכת אותו בעצם לדם שמגיע לכל האיברים בגוף, היא האש של הטחול והכליות.
כשמערכת זו לא עובדת כראוי נגרמות בעיות שונות. אנו נתמקד בבעיות הכי נפוצות:

1. עודף חומציות- בעצם עודף חומציות בקיבה גורם לצרבות, עצירות, תיאבון מוגבר ובחילה בעיקר. מלווה בדופק     מהיר ולשון אדומה. בד"כ אנשים שלא אוכלים מסודר או יותר מידי מטוגן וחריף.
2. עצירות – ישנם סוגים שונים של עצירות.
עצירות כרונית קשה נגרמת ע"י יובש במעיים. הצמחים מוסיפים נוזלים למעיים ועל ידי כך יש פעילות מעיים     נורמלית.
3. שלשולים כרוניים- נובע בעיקר ע"י חוסר עיכול, ז"א בעיות של חוסר אנרגיה בטחול. בד"כ מלווה בעייפות כרונית,     עייפות אחרי האוכל, אנמיה וקושי לקום בבוקר.
4. נפיחות וגזים בבטן – גם כן בעיה כרונית, הבטן נפוחה כל הזמן, גזים וייתכנו גם כאבי בטן מהגזים, שלשולים     ועצירות לסירוגין. בד"כ נובע מלחץ ומתח וחוסר עיכול.
5. בחילות, הקאות ושלשולים – כמצב אקוטי.
נובע מוירוס של הקיבה או קלקול קיבה, יתכן בליווי של חום וצמרמורות.
6. תיאבון מוגבר – נובע מעודף חום בקיבה, גורם לרעב יתר, אפילו כל שעה. הטפול נעשה ע"י הורדת הדופק המהיר     וקירור הקיבה וע"י כך יורד התיאבון לאופן נורמלי.
7. שרפת שומנים – צמחים המחזקים את פעילות העיכול וע"י כך גורמים למערכת העיכול להיות יותר יעילה.
בנוסף לכך הם מורידים את התיאבון לאוכל מתוק ופחמימות.
9. חוסר תיאבון – בעיקר אצל ילדים. צמחים המשפרים את מערכת העיכול ופותחים את התיאבון.

רויטל שבי, מומחית לרפואה סינית

אין תגובות עדיין

הוספת תגובה