כאב – מרפאת כאב

מהו כאב?

כאב זו תחושה סובייקטיבית שחווה אדם מגופו שניתן לראותה כמעין "איתות אזהרה" שבאה במטרה להעלות למודע בעיה מסויימת במקום מסויים.כאב יכול להיות סימפטום חולף ו"בריא" ויכול להיות מחלה כרונית.

גישת הכאב ברפואה המערבית

כמעט בכל נק' בגופו של האדם ממוקמים קולטנים (רצפטורים) אשר מדווחים למוח בזמן אמת על המתרחש במקומות השונים של הגוף. ישנם סוגים רבים של רצפטורים לכאב, וכשמתרחש בהם עירור מרמה מסויימת נשלח "פולס" למקום המיועד לכך במוח דרך חוט השדרה ושם פולס זה מתורגם לכאב.

כאב וטיפולו ברפואה סינית

בבסיס הרפואה הסינית עומד מושג ה"צ'י". זו למעשה אנרגיה שזורמת בגופנו ובזכותה אנו חיים.תפקידה של אנרגייה זו לשמש כמעין זרז/ממריץ לכל יתר החומרים הזורמים בגופנו למשל: מחזור הדם, עצבים, הורמונים ועוד.

חשוב לציין כי אלו רק תפקידים חומריים של ה"צ'י" וקיימים עוד תפקידים רבים בהם תפקידים מתחום הנפש וכו'. כאשר ה"צ'י" זורם כהלכה אנו חיים בהרמוניה ובבריאות, אך כאשר הוא נתקע, נגרמות מחלות בשלב ראשון מופיע – כאב. לפי הרפואה הסינית, הכאב נתפס כסימפטום אשר מבשר על דיסהרמוניה מסויימת, בין אם היא קרתה לאחרונה או הלכה והתגבשה במשך זמן רב.

איך מטפלים?

בהתחלה חשוב לבצע איבחון מעמיק לגבי המקור לתקיעות, אח"כ לקבוע אסטרטגיית טיפול ומיד אחר כך לתת מענה – הן לכאב המיידי והן למקורו ההתחלתי. המענה המיידי מגיע די מהר, אך חשוב לדעת כי אין זה סוף התהליך הטיפולי, אלא נדרש תיקון יסודי של הבעיה שהובילה לכאב מהתחלה.

בכאב ניתן לטפל בשלל טכניקות דיקור, וכמו כן ניתן לשלב צמחי מרפא וטיפולי עיסוי למינהם (כל אדם מקבל תוכנית טיפול אישית בהתאם למצבו). לקראת סוף סדרת הטיפולים,בנוסף לחוסר בתחושת כאב ומרגש כללי טוב, האדם רוכש  ידע בניהול טיפול עצמי נכון הכולל הדרכה לתזונה נכונה,תרגילי גמישות והרפייה וכו'. כל אלה מאפשרים לו לנהל המשך חיים בריאים ונטולי כאב.

לחצו על הלינק בכדי לקרוא מאמרים וכתבות נוספות בתחום ריפוי כאב של רויטל שבי