הטיפול באקנה מתחיל מבפנים


21 ביולי 2010 | מאת: דר' (D.O.M) רויטל שבי

בני נוער רבים סובלים מפצעי בגרות בפניהם ובחלקים העליונים של גופם. בעוד רבים פונים לטיפולים חיצוניים  כמו משחות שונות ללא הצלחה, או פנימיים אך בעלי תופעות לוואי המזיקות לעיתים כמו אנטיביוטיקה, חשוב להבין כי האקנה היא למעשה תוצאה של זיהום דלקתי שנוצר עקב תהליכים פנימיים אותם עובר הגוף.

הרפואה הסינית הדוגלת באיזון בגוף מטפלת בתופעה על רבדיה הפנימיים והחיצוניים בהצלחה וללא תופעות לוואי מיותרות.

הטיפול השכיח בתופעה

הרוב פונים לטיפול מקומי באמצעות תכשירי קוסמטיקה או אנטיביוטיקה ששימוש בה כרוך לרוב גם בתופעות לוואי מרובות.
ניתן להסתייע בטיפול רפואי סיני על מנת למגר את התופעה ולהחזיר לגוף את העור הבריא והחלק. אורכו של הטיפול משתנה מאדם לרעהו בהתאם למצבו. עם זאת כל אחד יכול להשיג הטבה משמעותית עד החלמה מלאה לחלוטין מן התופעה.

מה מביא להופעתם של פצעי בגרות לפי הרפואה הסינית?

על פי הרפואה הסינית צריך להיות איזון – בין אנרגיות היאנג והיאן. בגיל ההתבגרות  איזון זה מופר מסיבות הורמונליות.

הרפואה הסינית מאמינה בין איזון של אנרגיות היאנג והיין. בתקופת גיל ההתבגרות, האיזון הזה מופר בעקבות חוסר איזון הורמונלי המביא לעודף אנרגית יאנג וחוסר באנרגית יין. העודף באנרגית היאנג מביא לחימום הגוף והדם והחום שנוטה לעלות למעלה, מביא להיווצרות פצעים בחלקים העליונים של הגוף.

לפי הרפואה הסינית בגוף מסלולים קבועים וזה המגיע לפנים עובר גם דרך הקיבה. מכאן עולה כי הופעת פצעים על הפנים מראה על עודף חום במסלול זה, הנגרמת אף כתוצאה מתזונה מחממת. הגב העליון והחזה העליון הם ביטוי לריאות שאחראיות גם על העור והחיסוניות. מכאן כי עודף חום בריאות יתבטא בפצעים במקומות אילו.

אודם הפצעים נובע מעודף החום הפנימי בגוף ובדם שהוא דלקתי למעשה. הופעתו של מוגלה מעידה על הצטברות לחות חמה בגוף הנוצרת בשל החום הפנימי.

כיצד הרפואה הסינית מטפלת באקנה?

הפצעים הם למעשה תופעת לוואי של תהליך דלקתי שמתרחש לו בגוף. לפיכך חשוב לא פחות מהטיפול בהם, לטפל אף בגורם – הדלקת עצמה. הטיפול  של הרפואה הסינית מתבסס על שימוש בצמחי מרפא ובדיקור. מבחינה פנימית – במהלך הטיפול מצננים את הגוף, מפנים את החום מהדם ומייבשים את הלחות החמה. מבחינה חיצונית – נעשה שימוש באוזון לחיטוי ולייזר רך שמסייעים להחלמת הפצעים.

מאחר וקיימים סוגי מזון שמביאים לייצור לחות וחימום פנימי של הגוף – מומלץ במהלך הטיפול לצרוך מזונות מקררים וניטרליים. לפיכך, רצוי להימנע מאכילת ירקות כתומים ואדומים דוגמת דלעת, דלורית, גזר, גמבה, בטטה, עגבניה, פלפל חריף אדום וירוק, צנון, כרישה, שום ובצל יבש.

מומלץ לצרוך תפוחי עץ, אפרסק צהוב, אשכוליות, קלמנטינה, ליצ'י, תפוז, מנגו במינונים נמוכים, שזיפים חמוצים , מישמש, פטל וגויאבה.

אין תגובות עדיין

הוספת תגובה